Nestává se to často, ale třeba i u vás se najednou objeví velký kus uzeného lososa určeného k rychlé spotřebě. A když jste skoro na kilo dva, tak s ním fakt nešetříte a dojde i na netradiční kousky. Tak u nás došlo rozmařile na tatarák.
Je to velmi jednoduchá příprava. Lososa nakrájíte, posekáte, prostě uděláte tak na jemno, jak se vám líbí. Zakápnete citrónem, opepříte, přidáte lžičku hořčici. Taky by to chtělo něco zeleného, nejlépe kopr a promícháte. Můžete přidat majonézu, jogurt, … Však vás už něco napadne. Pro sebe jsem si přidala jen vedle bílý jogurt.
A protože přece jenom uzený losos je hodně výrazný, tak jsem udělala i jednoduché avokádo, aby trošku chuť lososa vyvážilo. Rozmačkala jsem zralé avokádo s citrónem, přidala sůl, pepř, kousek červené cibulky a nadrobno nakrájená sušená rajčata v oleji a umíchala.
A pak už jen zbývalo pečivo a dobrou chuť.