Úplně nejdřív – miluju horkovzdušnou fritézu a nechápu, jak jsem mohla bez ní žít! V okamžiku nějaké životní deprese jsem se léčila nákupem stroje, na který mi vyskočila reklama a rozhodně toho nelituji. Normální fritéza skončila odložená a v nikdy jsme nesnědli tolik pečených brambor.
Brambory umyju, nakrájím na nějaké měsíčky/plátky/kousky … a posypu solí/kořením koupeným/vlastní směsí podle chuti. Pak je zastříknu trochou oleje z rozprašovače a dám na 15 minut do fritézy.
Dnes brambory po upečení vystřídal hermelín v kabátku z anglické slaniny a za těch 10 minut, co se dělal, jsem z pečených brambor udělala salát.
Stačilo nakrájet pár nakládaček, cibuli a zamíchat dresing (olivový olej, trocha majonézy, hořčice, sůl, pepř, ocet/citron) a všechno zamíchat.
Půl hodinky, kdy většinou nebylo co dělat a umýt stačí koš ve fritéze – ideální letní vaření.
PS. Fritéza je skvělá na spoustu věcí a tak jednoduchá, že komplet oběd si v ní uvaří i můj nevařící manžel úplně sám.