Prý moc chutná Lenčiným kamarádům (tímto je zdravím 🙂 ). Tak jsem si zase jeden střihla, něco málo jsme ujedli a zbytek putoval na Vinohrady. Snad chutnal stejně jako mně. Recept vždycky hledám u Chez Lucie, má jeden báječnější než druhý a všechny něčím zvláštní.
Zatím si troufám je na obyčejně čokoládový. Takže jsem vzala všechny malé balíčky BeBeček, co jsem doma našla, a ještě nějaké ovesné sušenky k tomu (tak 150-200g), rozmixovala a smíchala s cca 50g rozpuštěného másla. Směs jsem nacpala do vymazané dortové formy (lepší je vyložit dno papírem) a pekla necelých 10 minut na 180°C.
![Korpus](http://www.iucitelmusijist.cz/wp-content/uploads/2013/10/ciskake2-300x253.jpg)
Mezitím jsem smíchala všechen „cheese“ se 140g cukru, tentokrát do dortu padly dvě ricotty a jedno mascarpone. Míchat, nešlehat! Pak jsem po jednom vmíchala tři vejce. Hmotu můžete klidně nechat chvíli stát, aby případné bublinky unikly.
![Cheescake](http://www.iucitelmusijist.cz/wp-content/uploads/2013/10/ciskake1-300x277.jpg)
Na korpus jsem nalila část hmoty. Ještě rozpustila tabulku čokolády a vmíchala ji do zbylé směsi. Pak vždycky formou s připravenou směsí několikrát klepnu o linku, aby opravdu unikl všechen vzduch.
![Na cestě do trouby](http://www.iucitelmusijist.cz/wp-content/uploads/2013/10/ciskake3-229x300.jpg)
Mezitím v troubě rozehřáté na 180°C je plech s vodou, aby měl cheesecake správné prostředí. Formu pro jistotu omotávám alobalem, už se mi stalo, že dort „vypotil“ tuk a měla jsem mastné úplně všechno. Na 180° peču 10 minut, pak stáhnu na 120° a peču ještě hodinu. Není to žádný tvarohový dort, tak nečekejte zrůžovělý povrch, ale ještě se musí trošku klepat jako rosol. Po dopečení můžete otevřít dvířka trouby a nechat pomalu chladnout, nebo ho rovnou vytáhněte, ale když vám vystydne, tak ještě vydržte a dejte přes noc do ledničky, teprve pak je to ono. To jenom v nejmenované kuchařské soutěži si myslí, že cheesecake soutěžící střihnout během odpoledne a bez přípravy.
![Poslední kousek](http://www.iucitelmusijist.cz/wp-content/uploads/2013/10/ciskake4-300x218.jpg)
Osobně bych ho klidně dělala s chili, ale jsem ve své chuti osamocená. Ale stejně dobrý je s brusinkami nebo jiným ovocem. Dobrou chuť!