Archiv pro měsíc: Červenec 2021

Zažili jsme korejské BBQ

Když už to zase šlo, tak jsme ve třech vyrazili za exotikou – na korejské BBQ do Yuniku Charcoal BBQ v Praze.

Každý stůl má své vlastní grilovadlo a vlastně si připravujete večeři sami ze spousty druhů masa a k tomu máte třeba kimči a různé grilovací omáčky.

Chutě se popisují špatně, prostě běžte ochutnat! Skvělý zážitek.

PS. Za mne je vítězem Beef Tataki.

Plněné pečené papriky

Inspirovala jsem se na V kuchyni vždy otevřeno a trošku si ještě recept doladila.

Potřebujete

  • mleté maso
  • papriky
  • sůl, pepř, koření na mleté maso, bylinky dle chuti (saturejka)
  • cibule
  • konzervu rajčat

Maso ochutíme dle naší chuti. Papriky rozkrojíme a odstarníme jádřince a naplníme dost vrchovatě masem.

V pekáčku necháme zesklovatět cibuli a pak přidáme konzervu krájených rajčat. Podle chutí osolíme, opepříme, popř. lehce dosladíme. Pak do směsi dáme plněné papriky a necháme péct.

V receptu jsou doporučené brambory, ale klidně bych dala i jinou přílohu.

Pasta u Pastaře

Docela v centru Prahy najdete u mostu Légii restauraci Pastař. Není tak úplně na každodenní chození na oběd, ale na výjimečný narozeninový oběd se hodila.

Restauraci ocení hlavně ti, co mají rádi italskou kuchyni a pro neitalské masoteriány měli steaky – na ty je v naší rodině úchylka. Menu se jim mění a mimo zveřejněný lístek mají i další nabídku na tabulích.