Orientální losos

Lososa máme rádi, ale pořád nemůžu dělat jen pekáč. Smaženou rýži taky rádi. Tak jsem vyzkoušela lososa trochu jinak – marinovaného v teriyaki omáčce a  k němu smaženou rýži.

marináda

  • teriyaki omáčka
  • trocha vody
  • granulovaný česnek
  • zázvor
  • podle chuti trocha cukru
  • podle chuti strouhaná citrónová kůra

Do marinády se naloží kousky lososa aspoň na půl hodiny a pak se klasicky udělá na pánvi a na konci posype sezamem. Zbytkem marinády můžete na konec lososa podlít, nechat trochu zredukovat a získáte omáčku, pokud ho podáváte s běžnou rýží.

obr 2018-07-29 v 12.23.43

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *