Když dojde chleba, rohlíky a vůbec pečivo a je hlad, tak focaccia a horkovzdušná fritéza jsou záchranou
Prostě se lehce smíchá
- 200 g mouky
- 125 ml vody
- sušené kvasnice
- trocha cukru
- sůl
Všchno necháte zhruba hodinku kynout. Pak klasicky popatláte olivovým olejem, přidáte hrubou sůl a další dle chuti a stavu kuchyně. Strčíte (třeba na pečícím papíru ) do fritézy na 180 st na cca 12 minut.
A večeře je zachráněná!
PS. Protože pečeu na papíře, tak na konci ji na chvíli obracím, aby byla upečená i ze spodu
Vypadá to neskutečně lákavě. Do foccaci jsme ještě neměla odvahu se pustit. Ale nevypadá to složitě. Díky za inspiraci!
Foccacia je snadná, většinou dělám ji v normální troubě, ale na malou verzi stačila i tahle 🙂