Airfryer focaccia

Když dojde chleba, rohlíky a vůbec pečivo a je hlad, tak focaccia a horkovzdušná fritéza jsou záchranou

Prostě se lehce smíchá

  • 200 g mouky
  • 125 ml vody
  • sušené kvasnice
  • trocha cukru
  • sůl

Všchno necháte zhruba hodinku kynout. Pak klasicky popatláte olivovým olejem, přidáte hrubou sůl a další dle chuti a stavu kuchyně. Strčíte (třeba na pečícím papíru ) do fritézy na 180 st na cca 12 minut.

A večeře je zachráněná!

PS. Protože pečeu na papíře, tak na konci ji na chvíli obracím, aby byla upečená i ze spodu

2 komentáře u „Airfryer focaccia

  1. Vypadá to neskutečně lákavě. Do foccaci jsme ještě neměla odvahu se pustit. Ale nevypadá to složitě. Díky za inspiraci!

  2. Foccacia je snadná, většinou dělám ji v normální troubě, ale na malou verzi stačila i tahle 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *