Salát z pečených brambor

Úplně nejdřív – miluju horkovzdušnou fritézu a nechápu, jak jsem mohla bez ní žít! V okamžiku nějaké životní deprese jsem se léčila nákupem stroje, na který mi vyskočila reklama a rozhodně toho nelituji. Normální fritéza skončila odložená a v nikdy jsme nesnědli tolik pečených brambor.

Brambory umyju, nakrájím na nějaké měsíčky/plátky/kousky … a posypu solí/kořením koupeným/vlastní směsí podle chuti. Pak je zastříknu trochou oleje z rozprašovače a dám na 15 minut do fritézy.

Dnes brambory po upečení vystřídal hermelín v kabátku z anglické slaniny a za těch 10 minut, co se dělal, jsem z pečených brambor udělala salát.

Stačilo nakrájet pár nakládaček, cibuli a zamíchat dresing (olivový olej, trocha majonézy, hořčice, sůl, pepř, ocet/citron) a všechno zamíchat.

Půl hodinky, kdy většinou nebylo co dělat a umýt stačí koš ve fritéze – ideální letní vaření.

PS. Fritéza je skvělá na spoustu věcí a tak jednoduchá, že komplet oběd si v ní uvaří i můj nevařící manžel úplně sám.

2 komentáře u „Salát z pečených brambor

  1. Jitko, brambory můžu na 100 způsobů, každá další inspirace je vítána!
    O horkuvzdušné fritéze stále ještě uvažuju, nevím jestli mám v kuchyni ještě dostatek místa na takový přístroj. Ale vzhledem k všeobecný pozitivním komentářům, myslím, že je to jen otázka času.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *