Když jsem řekla, že syn ohlásil, že veze k obědu veverku, tak se mého chotě zmocnila panika a prohlásil, že TO jíst nebude. Že TO jedl si nepamatoval. „Veverka“ je totiž název pro jeden spešl hovězí sval a tahle ještě navíc přiskákala z The Real Meat Society.
Přiznám se, že jsem měla až obavu ji udělat, protože se steaky moc zkušeností nemám, ale povedlo se 🙂
Maso jsem nakrájela na silnější plátky, naklepala jenom klouby prstů, jinak bych ho totálně rozbila, potřela olejem a pak jen sůl a pepř a honem na rozpálenou pánev. Z jedné strany 4 minuty, z druhé o něco míň. Pak zabalit do alobalu s kousky másla a nechat uležet.
Mezitím jsem na stejnou pánev hodila plátky žampionů a drcený zelený pepř s kouskem másla. Když se lehce opekly, tak jsem vše zalila trochou smetany a nechala chvíli vařit. Smetana odvařila přípečky a natáhla chuť masa i žampionů a trošku zhoustla.
A už jen vše putovalo na talíř – maso, omáčka a tenoulilinké hranolky, které si manžel tak pečlivě krájí. Dobrota veliká, převeliká!