Postupné vepřové plátky

Proč postupné? Protože recept vznikal postupně v průběhu vaření.

Na začátku byly plátky z kýty a představa, že budou na šťávu a přílohou budou domácí těstoviny. Takže plátky jsem osolila, opepřila, lehce opaprikovala, poprášila moukou a opekla na směsi másla a olivového oleje, kde se už chvíli povalovala cibulka na kostičky. Pak chtěly podlít, tak jsem sáhla pro bílé víno. A ještě si ale šťáva říkala o nějakou chuť. Tak jsem vytáhla kousek parmazánu, který už nejde ani moc strouhat a čekal na svou šanci se zvolna rozvařit třeba v polévce. Rozdělila jsem ho, co to šlo, na menší kousky a nechala pracovat ve šťávě u masa. Při hledání v sýra v ledničce, jsem uviděla smetanu a bylo jasné, že přijde na závěr do omáčky. Ale když smetana, tak by se mi líbily i žampióny. Čerstvé nebyly, ale mohly by být v konzervě. Ve špajzu jsem místo nich ale našla darovanou skleničku naložených hříbků. Takže na závěr k masu přišly houbičky a smetana.

A postupné dílo bylo dokonáno.Pak už jenom udělat těstoviny a hotovo!

vepřové plátky

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *