Pán na trzích říkal, že ho včera tahal z udírny a měl určitě pravdu. A prý ho mám dát tak 3 hodiny nechat pomalu táhnout. A měl taky pravdu. Byl dokonale uvařený a loupal se úplně úžasně. Hovězí uzený jazyk.
Do velkého hrnce přišel
- uzený hovězí jazyk
- kořenová zelenina
- cibule
- pepř, celé koření, bobkový list
- sůl
a celé se to pomaličku 3 hodiny vařilo.
Po oloupání jsem nakrájela plátky. Na dno zapékací misky přišla nakrájená cibule, pak jazyk a podlila jsem trochou vývaru a deckou bílého vína. Vše jsem nechala cca 40 minut zapéct. Mezi tím se jsem stihla udělat komplet bramborovou kaši a salát. A bylo to!
A z vývaru jsem udělala polévku. Přihodila jsem trochu kořenové zeleniny na nudličky a na závěr hromadu česneku a majoránku a jako vložku jsem dala bulgur.