Archiv pro měsíc: Červen 2018

Těstoviny s lososem

Na tomhle receptu je nejdelší ohřátí vody na těstoviny, ale za 15 minut nesete na stůl. Slibuji!

  • kousek lososa (10 dkg na osobu bohatě stačí)
  • 2 stroužky česneku
  • vločkové chilli
  • olivový olej
  • šlehačka
  • parmezán
  • čerstvé těstoviny
  • část brokolice rozebraná na růžičky
  • sůl, pepř

Lososa rozkrájíte na menší kousky, osolíte a opepříte. Na troše oleje rozvoníte nakrájený česnek a chilli, přidáte lososa a opékáte. Když je hotový, přidáte šlehačku a zahustíte strouhaným parmezánem. Necháte provařit a zhoustnout.

Mezitím v druhém vaříte těstoviny – ideální jsou čerstvé. Současně s nimi uvaříte i brokolici – nepřehnat, stačí 2 minutky. Pak vše scedíte a smícháte s omáčkou a necháte chviličku společně pracovat.

A pak už jen šup na talíř!

IMG_8983

Mořský vlk na pánvi

Normálně dělám mořského vlka v troubě, ale protože jsem nejdřív koupila rybu a pak mi bouchla trouba, tak nastoupila druhá varianta.

  • 2 mořský vlk
  • sůl
  • bylinky
  • 2 silnější plátky slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • máslo + olivový olej
  • trocha vývaru
  • máslo
  • petrželka

Vlka očistit, osolit, vycpat bylinkami a klidně trochu poprášit moukou a pak s ním na pánev, kde je trocha másla a trocha olivového oleje. Nejdřív opékat hodně, aby se udělala kůrčička a pak trochu zvolnit. Ke konci opékání z jedné strany přihodit nakrájenou slaninu a česnek a pak dodělat druhou stranu. Než se vlk udělá, tak to trvá trochu déle než pstruh.

Zda je ryba hotová nejlépe poznáte, když zkusíte vytáhnout hřbetní ploutev, když jde úplně sama, tak je hotovo.

A šup s rybou a slaninou na talíř, klidně rovnou vykostit. Na prázdnou pánev mezitím dáte trochu vývar, aby vše odvařilo, podle chuti dosolíte a opepříte. Pak vypnete plamen a zašleháte kousek studeného másla a dostanete tak zahuštěnou šťávu k rybě. Na konec ještě přidáte sekanou petrželku a nesete na stůl.

IMG_8964