Utopencův salát

Utopenci jsou fajn, ale tohle je stejně dobré. Originál a mnohem lepší fotky najdete na V kuchyni vždy otevřeno, u mne chyběly okurky a přebývaly čerstvé beranní rohy a příště přidám víc octa

Na přípravu budete potřebovat:

  • 4 špekáčky
  • 2 hrsti kysaného zelí
  • 3 sladkokyselé okurky střední velikosti
  • 2 větší cibule
  • 1 KL drceného pepře nebo chilli podle chuti
  • nakládaná kapie (nemusí být, ale salát vypadá barevněji a lépe)
  • můžete dát také feferonky
  • 3 PL oleje
  • 1 KL soli
  • 1 PL cukru (cukru dejte podle chuti zelí, někdy bývá více jindy méně kyselé)
  • 1 PL octu
  • 50 ml vody

Postup přípravy receptu:

Špekáčky nakrájejte na kolečka, cibuli a okurky na proužky nebo kostičky, zelí překrájejte, pokud je dlouhé. Vše vložte do mísy, přidejte kapie, pepř nebo chilli.

Smíchejte vodu s cukrem a solí, až se vše rozpustí, přidejte olej a ocet. Ochutnejte, případně dochuťte. Zalijte zálivkou salát a opět ochutnejte, případně dochuťte. 

Vše přendejte do sklenice nebo uzavíratelné nádoby, upěchujte a vložte do lednice. Nechte minimálně do druhého dne odležet, můžete ještě jednou promíchat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *