Při letních cestách jsme dostali jakou součást menu kapustovou polévku. Dobrovolně bychom si jí nedali ani náhodou! A ona nám chutnala!
Tak jsem vyhlásila internetové pátrání a sestavila si vlastní variantu. Hlavně jsem odbourala dlouhé vaření kapusty – hezky ji hodit do horké vody a krátce povařit. A hned zcedit a propláchnout co nejstudenější vodou, ať zůstane hezky zelená a křupavá.
Na základ dáme pokrájený uzený špek, cibuli a česnek a necháme všechno zesklovatět. Pak přidáme nakrájené brambory, zalijeme vývarem a necháme uvařit do měkka. Pak tyčovým mixérem vše rozmixujeme a popřípadě doplníme vývar/vodu.
Pak přidáme připravenou kapustu a necháme prohřát. Můžeme přidat i kousek uzeného.
Na začátku jsem přidala jednu chilli papričku a polévka měla pořádný říz 🙂
Prostě, přibyla další polévka na naše menu