Domácí balkánský sýr

Už umíme domácí chleba, domácí lučinu, určitě jste zkusili i domácí jogurt, tak přidáme ještě jeden  sýr, a to balkánský.

Nakoupíte tvaroh (měla jsem Pilos z Lidlu, není ani měkký, ani tvrdý). Vezmete 1 litr vody a 35 g soli a uděláte nálev, ten vám vystačí asi na 3 tvarohy. Připravíte uzavíratelnou misku, prý nejlépe na každý tvaroh jednu,  a v ní zalijete tvaroh, aby byl ponořený. Dobře zavřete, dáte na týden do ledničky a pak už dlabete.

Dnes měl u nás doma premiéru na grilovaném lilku a bylo to tak dobré, že jsem ani nic nevyfotila. Ale balkán stejně všichni znáte, že.

1 komentář u „Domácí balkánský sýr

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *