Losos podle Jamieho

Pokud máte knížku 30 minutových jídel, tak můžete přestat čist. Pokud ji nemáte, tak ji vřele doporučuji, najdete tam spoustu vychytávek a inspirace. Celé večeře/obědy podle ní nevařím, ale vybírám si jednotlivosti a rybí pekáč je můj favorit.
Do pekáče naskládáte

  • Porce lososa kůží nahoru
  • Rozkrájený citrón řezem nahoru
  • Pár rajčátek
  • Stroužky česneku
  • Ančovičky – dávám i s olejem, jídlo se tím i osolí
  • Rozkrájenou chilli papričku
  • Svazeček čerstvé bazalky
  • Pár plátku pancetty nebo něčeho podobného
  • V receptu je ještě chřest, občas dávám třeba předvařené dlouhé zelené fazolky nebo brokolici, dnes jsem zcela vypustila
  • Krevety (ty dnes byly poprvé, jinak se jídlo obejde i bez nich)

A takhle nachystaný pekáč strčíte na 10 minut pod gril a máte hotovo. Čas si vyzkoušíte a upravíte podle své trouby, většinou dělám o něco déle, protože můj gril je dýchavičný.
Přihodíte brambůrky (ty vaří J.O. s mátou, pak zakřikne olivovým olejem, citrónem a opepří) a salát, nebo jen salát a užíváte si blaha v ústech.

Video s J.O. najdete třeba na http://oliverjamie.cz/30-minut-v-kuchyni,

1 komentář u „Losos podle Jamieho

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *