Lososová polévka

Rovnou se přiznám, že nejím rybí polévku, jen ji vařím a po letech už ji dokážu i ochutnat, ale to vše jen jednou do roka. Nicméně polévka z lososa mi přišla jako dobrý nápad. A v rybárně u Špilara pravidelně vídám ořez z lososa za velmi směšnou cenu (v porovnání s cenou filetu). Tak jsem koupila zhruba půl kila a doma začala hledat, jak na to. Lákala by mne sice hustá skandinávská polévka se smetanou a koprem, ale to mi neprošlo.

Takže jsem na másle nechala orestovat pokrájenou kořenovou zeleninu, česnek a pak přidala všechno maso a zalila vodou. Koření jsem dala klasicky – sůl, pepř, bobkový list a svazek petrželové natě a nechala táhnout asi hodinu. Vývar voněl úžasně, barvu získal úžasnou, zvlášť, když si představím vánoční vývar z kapra.

Pak jsem nechala na másle změknout pokrájený pórek, přihodila několik baby mrkviček (spíš pro barvu), nadrobno nakrájenou bramboru a vše zalila hotovým vývarem. Zatímco se zelenina vařila, jsem obrala maso a přidala do polévky. A pak už jen posekaná petrželová nať a polévka mohla na talíř.

Takže nakonec skoro klasika, ale díky jiné rybě s úplně jinou chutí. Pro mne velmi chutná.

2 komentáře u „Lososová polévka

  1. Miluju rybí polévku a úplně se mi sbíhají sliny na tu lososovou. 🙂 Inspirace?!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *