Že prý to je složité uvařit dobrý knedlík. Že to prý ženy dnes moc neumějí, a tak se knedlík k obědu koupí. No, občas jsme to doma taky tak udělali, ale spíš z časových důvodů a značka musela být prověřena degustátorem. A většinou to bylo na knedlíky s vajíčkem.
Tak do toho.
Recept už byl zapsán před 20 lety a podle toho v naší knize receptů vypadá. Vždyť knedlík je klasickou českou přílohou. A kdo jste už četl nějaký můj recept, tak si vzpomenete na důležitou osobu mého raného života – ano, i tenhle knedlík je od tety Boženy.
Recept respektujeme, jen jsme léty vyzkoušeli, že stačí jen jedno vajíčko. Těsto bylo příliš řídké. A ještě jedna rada – těsto se vyplatí pořádně propracovat a housku přidat až po jeho zpracování – opatrně zapracujeme a už necháváme kynout. Z této dávky jsou vždy dvě šišky. A byly strávníky tak rychle zpracovány, že nebyl prostor pro fotografování. Na talíř ke knedlíku byla přiložena krásně vypečená kachnička na jablkách a medu s hlávkovým zelím.
