Bezmasý boršč

Tenhle je od Kuchařky od Svatojánu.  Doslova.

Na olivovém oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme 2 stroužky česneku, 6 červených řep, 1 velkou mrkev a menší kousek bílého zelí nastrouhaných nahrubo a společně deset minut opékáme. Přilijeme 1 litr zeleninového vývaru, bobkový list a 3 kuličky nového koření. Povaříme 20 minut, odstavíme a vmícháme 1 syrovou červenou řepu nastrouhanou najemno, sůl, čerstvě mletý pepř a lžíci až dvě vinného octa. Na talíři zdobíme zakysanou smetanou.

bořšč

Držela jsem se je poměru zhruba, přidala jsem trochu chilli a na konec přidala jogurt a kopr.

2 komentáře u „Bezmasý boršč

  1. Proč mi komolíte jméno?
    Já jsem se nikdy nejmenoval boŘšč.
    Pěkný den!
    BoRšč

    1. Milý Boršči, hluboce se ti omlouvám za překlep. Snad už je vše v pořádku a slibuji, že se to už nebude opakovat. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *