Tenhle je od Kuchařky od Svatojánu. Doslova.
Na olivovém oleji osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme 2 stroužky česneku, 6 červených řep, 1 velkou mrkev a menší kousek bílého zelí nastrouhaných nahrubo a společně deset minut opékáme. Přilijeme 1 litr zeleninového vývaru, bobkový list a 3 kuličky nového koření. Povaříme 20 minut, odstavíme a vmícháme 1 syrovou červenou řepu nastrouhanou najemno, sůl, čerstvě mletý pepř a lžíci až dvě vinného octa. Na talíři zdobíme zakysanou smetanou.
Držela jsem se je poměru zhruba, přidala jsem trochu chilli a na konec přidala jogurt a kopr.
Proč mi komolíte jméno?
Já jsem se nikdy nejmenoval boŘšč.
Pěkný den!
BoRšč
Milý Boršči, hluboce se ti omlouvám za překlep. Snad už je vše v pořádku a slibuji, že se to už nebude opakovat. 🙂