Uherské tvarůžky

Kdysi strašně dávnou jsem smažené tvarůžky dělala, ale dojem z nich mi nezůstal vůbec žádný. Tentokrát mne k akci vyprovokovalo jejich kilové balení, které si nadšený manžel přinesl domů. Zamrazit to nejde, sníst ve dvou taky ne a vyhodit je nechcete. Takže dnes byl oběd podle návodu na obalu.

Kolečko sýra mezi dvě kolečka salámu, u nás to byla Vysočina. Spíchnout párátkem jako jednohubku a namočit do těstíčka (vejce, mléko, hl. mouka, sůl) a šup s tím na olej.

Byly přímo famózní! Ještě jsme se libovali, že to není vůbec cítit. Omyl. Bylo! Ale stálo to za to. I v klasické verzi  s brambory a tatarkou i jenom na salátu (salát, červená cibule, fenykl, sůl, pepř, citrón, olej)

tvargleA ještě mám naloženo v pivě a v oleji. Tak až zjistím výsledek, tak se podělím.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *