Kachní polévka

Pro mne dost novinka, nikdy jsem ji nezkoušela, ale všechno je jednou poprvé. Hlavním důvodem byly ty dvě kačeny, co doputovaly domů při nákupu, protože nechte bez povšimnutí vodňanské kachny za 49 Kč/kg! Takže na mrazáku mám napytlíkovaná stehna a prsa a zbyly mi kosti, křídla atd.

Postup je u vaření stejný jako u nešizené kuřecí polévky, ale chuť je výrazně odlišná, je určitě výraznější. A taky nic pro dietáře.

Na plech na hodinu do trouby poputuje

  • všechno z kačeny
  • 3 mrkve a kus celeru
  • cibule, něco česneku
  • koření – celý pepř, nové koření, bobkové listy, trocha tymiánu (čerstvý by byl lepší)

Maso se zatáhne a pustí tuk. Potom se vše nahrne do hrnce, zalije vodou, konečně dosolí a popř. dopepří. Nechá se pomalu a dlouho táhnout cca 3 hodiny nebo jak vás to bude bavit.

A pak procedit a doporučuji nechat v chladu. Pak jde dobře sebrat tuk, je ho tam požehnaně a může se hodit třeba na konfitování těch stehen. Mezitím oberete maso a připravíte  zeleninu. V lenošnější verzi se vezme ta uvařená, jinak je lepší připravit zeleninu čerstvou. A vše završíte nudličkami – domácími.

Do uvařené polévky se také může přidat sklenice portského. Bílého. To jsem nezkusila, protože tu bylo jen červené 🙂

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *