Maso s brokolicí po čínsku

maso2

  • vepřová kýta
  • koření 5 vůní
  • chilli paprička
  • sojovka

Maso jsem nakrájela na tenké kousky, okořenila, naložila do sojovky a nechala marinovat v ledničce až do oběda.

  • špagety
  • brokolice rozebraná na malé růžičky

Před obědem jsem dala vařit úplně obyčejně špagety a tak 2 minuty před koncem jsem do nich vhodila brokolici, aby se uvařila. Mezitím jsem na pánvi udělala maso.

  • sojovka
  • cukr
  • vinný ocet
  • chilli
  • pepř
  • (voda, vývar, ústřičná/rybí omáčka – jestli chcete, popř škrobová moučka)

Zálivku jsme si připravila předem, protože konec je rychlý. Špagety se scedí i s brokolicí a přihodí se do pánve k masu a nechají se lehce opéct a nasáknout chutí. Pak se vše podlije zálivkou, ta se nechá rychle přejít varem a už se dává na talíř.

V originále je hovězí maso, šlo by i drůbeží, jdou použít skleněné nudle a šla by i rýže, zálivku si určitě doladíte podle své chuti a zvyklostí. Takový flexibilní recept.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *