- vepřová kýta
- koření 5 vůní
- chilli paprička
- sojovka
Maso jsem nakrájela na tenké kousky, okořenila, naložila do sojovky a nechala marinovat v ledničce až do oběda.
- špagety
- brokolice rozebraná na malé růžičky
Před obědem jsem dala vařit úplně obyčejně špagety a tak 2 minuty před koncem jsem do nich vhodila brokolici, aby se uvařila. Mezitím jsem na pánvi udělala maso.
- sojovka
- cukr
- vinný ocet
- chilli
- pepř
- (voda, vývar, ústřičná/rybí omáčka – jestli chcete, popř škrobová moučka)
Zálivku jsme si připravila předem, protože konec je rychlý. Špagety se scedí i s brokolicí a přihodí se do pánve k masu a nechají se lehce opéct a nasáknout chutí. Pak se vše podlije zálivkou, ta se nechá rychle přejít varem a už se dává na talíř.
V originále je hovězí maso, šlo by i drůbeží, jdou použít skleněné nudle a šla by i rýže, zálivku si určitě doladíte podle své chuti a zvyklostí. Takový flexibilní recept.