Valdštejn v Chebu

Koneckonců, to tak nějak patří k sobě, že. Restauraci Valdštejn najdete přímo v Chebu na náměstí i s příjemnou zahrádkou a od oběda se můžete dívat na Špalíček.


Hned na začátku si mne Valdštějn získal, když po mém přání k pití vodu, se mne slečna ptala, jestli „vodovodu“ a jestli rovnou půllitr. V jídelním lístku opravdu měli přímo „vodovoda“ uvedeno s cenou 10 Kč. Přijde mi to fér, cena je lepší než 30 Kč za lahvovanou jinde a skleničku mi musí přinést a zase odnést a umýt, takže proč ne.

Na lístku sice byly i hotovky, ale mne svedl losos. Byl s kapary a koprem a byl moc dobrý a „šťouchačky“ mu moc slušely. Slečna mne upozorňovala, že budou se slaninou, jestli to nevadí. Nevadilo, ale byly s červenou cibulí. Manžel měl řízek plněný bylinkovým máslem a byl také velmi spokojený. Mimochodem, byly možné i citrónové řízečky v parmezánu, na ty dojde třeba příště.

A protože losos nebyl přehnaně veliký, tak mi zbylo místo i na moučník. O tom jsem měla rozhodnuto od začátku, protože na ceduli s nápisem „Pana Cotta s balzamikovaným ovocem“ jsem se dívala celou dobu. Lehká, studená mňamka na závěr to byla a káva byla  také akorát pro mou chuť. Ještě jsem slečnu obtěžovala několika dotazy. Třeba, co byly ty černé tečky v panna cottě – pravá vanilka! A použita byla ovocná balzamiková redukce. Snad se můžu přiznat, že o pana cottě i použití balzamika na ovoce jsem zatím jen četla a neuměla si chuť představit, velmi zajímavé a už se balzamika na ovoci nebojím.

A vy se nemusí bát navštívit tuhle restauraci!

1 komentář u „Valdštejn v Chebu

  1. Díky, určitě se tam zastavím při další návštěvě plánované na srpen. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *