Plněný perník jinak

Letos jsem sáhla po trošinku jiném receptu na plněný perník a asi u něj zůstanu – s těstem se pracovalo lépe a byl hned měkký.

Recept je ze stránek Varecha – vkládám bez překladu 😉

Suroviny

300g
70 g
125 g
1 veľké,alebo 2 malé
2 PL
1/2 PL
1PL zarovnaná
1Čl
1 kelímok -hustý
4 -5 PL
 -celé
 šúpané

Smíchat suché suroviny, smíchat tekuté suroviny a vypracovat těsto. Nechat odpočinout do druhého dne.  Pak podle receptu vyjdou 2 placky a ty potřít povidlím a poklást zbytkem. Pak upéct při 190°asi půl hodiny.

Na řezu vyšel pak závin krásně, ale kousky na nás byly moc velké. Příště bych raději zvolila menší kousky a zamíchala do povidel. Pak půjdou dobře zamotat třeba menší 4 záviny.

Takže příští Vánoce je jedno cukroví jasné😀

 

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *