Letos jsem sáhla po trošinku jiném receptu na plněný perník a asi u něj zůstanu – s těstem se pracovalo lépe a byl hned měkký.
Recept je ze stránek Varecha – vkládám bez překladu 😉
Suroviny
300g | |
70 g | |
125 g | |
1 veľké,alebo 2 malé | |
2 PL | |
1/2 PL | |
1PL zarovnaná | |
1Čl | |
1 kelímok -hustý | |
4 -5 PL | |
-celé | |
šúpané |
Smíchat suché suroviny, smíchat tekuté suroviny a vypracovat těsto. Nechat odpočinout do druhého dne. Pak podle receptu vyjdou 2 placky a ty potřít povidlím a poklást zbytkem. Pak upéct při 190°asi půl hodiny.
Na řezu vyšel pak závin krásně, ale kousky na nás byly moc velké. Příště bych raději zvolila menší kousky a zamíchala do povidel. Pak půjdou dobře zamotat třeba menší 4 záviny.
Takže příští Vánoce je jedno cukroví jasné😀