Steak s pusinkami

Nebojte, jen bramborovými.

Hovězí mám ráda, ale steaky moc neumím.  Kupte a připravujte drahé maso, když ho neumíte! A naučte se připravovat steak, když si ho nekoupíte! Tak jsem prostě zavřela oči a koupila 2x vyzrálý rib eye steak, každý přes 300 gramů – prostě pořádný flák masa.

Až tak pořádný, že dva jsem měla problém na svou litinovou grilovací pánev vtěsnat. Ale nakonec to docela klaplo.

Steak

Maso jen lehce rukou popatlat olejem a počkat na fakt pořádně, ale fakt pořádně rozpálenou pánev. Pak 4 minuty jedna strana, 4 minuty druhá strana a 5 minut do trouby. Pak osolit, opepřit, položit na steak kousek másla a nechat odležet v alobalu nebo pod poklicí a máte úpravu well done.

Pusinky

Je to jen klasická bramborová kaše doplněná o vajíčko a strouhaný sýr. Pusinky můžete ozdobně nastříkat na plech nebo jen udělat kopečky lžící. V troubě se pečou cca 10 minut na 200°C.

Hrášek

Prostě zmrazený hrášek, sůl, pepř a kousek másla – to nezklame nikdy. Ještě bych ho trochu rozmáčkla šťouchadlem na brambory  😊 na hrubší kaši.

IMG_1631

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *