Když dostanete dárek

Občas se stane, že dostanete dárek. Na zahrádce se toho urodí víc, než je zdrávo. V minulém týdnu proběhla 7. pepoušova letní školka a v rámci ní k tomu došlo. Dárek i urodilo se.

Pobyli jsme ve Stráži u Tachova. Připravovali jsme buřty a maso na několik způsobů, ale vždy mezi námi byli tací, kteří se masem moc neživí. Tak co my na ten gril hodíme? No přeci cuketu. A protože jí bylo na zahrádce naší spoluhostitelky moc, nepohrdnul jsem dárkem v podobě několika exmeplářů výstavních cuket a odvezl si je domů. Jarko, díky.

Doma bylo nadšení, ale hlavní pojídač cuket je v Chorvatsku. A mně to u těch buřtů docela zachutnalo, tak co bych si to nakonec nepřipravil sám. Jak na to? Jednoduše.

Nakrájejte cukety na kolečka, kolečka rozpulte. Rozehřejeme v pánvi (u nás to byl vok) olivový olej a opečte. Přidávejte různá koření, míchejte. Koření? Co máte rádi a co se snese. V první variantě to bylo curry a chilli se solí, bazalka. Ve druhé variantě přibyl na plátky česnek a cibule, do cuket upadlo trochu více chilli a oregáno.

A co dál? No to je všechno. Chutný oběd, nebo jen příloha, do několika málo minut. Ani tím moc nanasviníte v kuchyni, takže vám ani nikdo nevynadá. A to se rozhodně vyplatí.

Tak vzhůru na záhony, do obchodů, na návštěvy. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *