Krémová polévka po rakousku

Prázdniny a vaření. Už to oboje začalo!  A pro mne čtením webu https://www.kucharkaprodceru.cz/. Proč jsem ho už nečetla dřív! Spousta zajímavých receptů a postupů – jednoduché, čitelné a vůbec bezva.

Našla jsem třeba dokonalou krémovou polévku. A to jsem myslela, že m o j e krémové polévky jsou dokonalé – no, teď už vím, že nejsou. A stačí tak málo – dát šlehačku vařit společně s vývarem. Vyzkoušela jsem to na mé oblíbené brokolici

  • máslo
  • menší cibule
  • brokolice na růžičky, košťál na drobno

Na másle nechat změknout cibuli a pak lehce orestovat brokolici.

  • 1/2 l vývaru
  • 1/4 l šlehačky
  • sůl, pepř, (muškátový oříšek)

Pak zalít vývarem a šlehačkou, dochutit a nechat vařit do změknutí. U brokolice to je pár minut, rozhodně hlídejte, aby měla stále hezky zelenou barvu. A pak rozmixovat až bude pěnit. Doporučuji několik růžiček dát bokem a pak vrátit do polévky.

Tak krásnou barvu polévky jsem snad ještě neměla!

Dokonalá krémová brokolicová – podle Florentýny #letouplotny #food #brokoli

Fotka zveřejněná uživatelem Nejhorší jsou trpaslíci (@jitkara),

1 komentář u „Krémová polévka po rakousku

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *