Zadání znělo jasně – něco s rýží! A tak došlo na tenhle recept.
Nejdřív šly na řadu lišky. Ty už jsem měla na mrazáku – očištěné a lehce podušené
- šalotka – nakrájet a zpěnit na másle
- 250 g lišek – nechat změknout a pak vydusit šťávu
- zastříknout bílým vínem a nechat opět zredukovat
- sůl,pepř, tymián
- vývar, v případě nouze voda
a už nechat jen lehce provařit, aby byla nějaká šťáva.
Pak přišlo na řadu maso
- tenké plátky telecího
- sůl, pepř
- plátek slaniny – vklepat do masa
- pomoučit z druhé strany
Plátky se dělají rychle – nejdřív opéct po straně se slaninou a pak po té druhé, vždycky tak plus minus 2 minutky. A pak vše spojit. Opečené maso jde z pánve pryč a do výpeku po mase přijdou lišky a omáčka se tím krásně dochutí.
Někde mezitím nebo předtím se uvařila rýže, nebo i brambory a oběd je vlastně za chvilku hotový.