Telecí plátky s liškami

Zadání znělo jasně – něco s rýží! A tak došlo na tenhle recept.

Nejdřív šly na řadu lišky. Ty už jsem měla na mrazáku – očištěné a lehce podušené

  • šalotka – nakrájet a zpěnit na másle
  • 250 g lišek – nechat změknout a pak vydusit šťávu
  • zastříknout bílým vínem a nechat opět zredukovat
  • sůl,pepř, tymián
  • vývar, v případě nouze voda

a už nechat jen lehce provařit, aby byla nějaká šťáva.

Pak přišlo na řadu maso

  • tenké plátky telecího
  • sůl, pepř
  • plátek slaniny – vklepat do masa
  • pomoučit z druhé strany

Plátky se dělají rychle – nejdřív opéct po straně se slaninou a pak po té druhé, vždycky tak plus minus 2 minutky.  A pak vše spojit. Opečené maso jde z pánve pryč a do výpeku po mase přijdou lišky a omáčka se tím krásně dochutí.

Někde mezitím nebo předtím se uvařila rýže, nebo i brambory a oběd je vlastně za chvilku hotový.

platky

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *