Homeburgr

Hamburgry jsou u nás vcelku výjimka, ani do fastfoodu na ně nechodíme, ale občas  i na ně dojde. Po experimentech s různým kořením jsem zůstala u té nejjednodušší možné verze.

  • čisté mleté hovězí
  • sůl
  • pepř
  • worchestrová omáčka

Společně promíchat a nechat chvíli odležet. Pak vytvarovat placky, lehce poolejovat a upéct. U mne vítězí provedení na grilovací pánvi. Na závěr lze přidat i nějaký sýr – chedar, gorgonzola,… a nechat změknout.

Předtím si ještě připravím karamelizovanou cibuli – nechám na másle změknout a zesládnout kolečka červené cibule, pak přihodím lžíci cukru a na konec zakápnu trochou červeného vinného octa.

Když se dělají burgry, tak dávám rozpéct rozpůlené housky – bez toho to není ono – a připravím něco dovnitř. Většinou spodní půlku namažu nějakou ochucenou majonézou – většinou pálivá kombinace s chilli, pak nějaký zelený salát, kolečko rajčete, pak hotové maso a nahoru cibuli (nebo ji naopak schovávám úplně dolů, aby mi prošla). A klidně i trocha majonézy a nějaká ta bylinka nankonec. A pak přiklopit a šup s tím na stůl!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *