Cuketové lodě

Cuketa není u nás v rodině zrovna oblíbená zelenina, ale některé variace byly přeci jen vzaty na milost. Třeba tato:

Potřebujete:

1 větší cuketu (ta naše se tak tak vešla do pekáče a bylo toho pro 3 osoby)

rajčata 

šunku (u nás by to jinak „bylo moc pro králíky;-)

tvrdý sýr

česnek

koření, sůl

Cuketu podélně rozkrojíme, vydlabeme dužinu a osolíme. Dužinu zbavíme jadérek (nevyhazujte, jsou zdravá), pokrájíme na kousky a spolu se solí a prolisovaným česnekem dáme na chvíli podusit. Když je tekutina odpařená, přidáme nakrájená rajčata, šunku a strouhaný sýr (čím „voňavější“, tím lepší;-) Ochutíme kořením – já jsem dala provensálské, dosolíme, přidáme trochu pepře, můžeme přidat i další česnek. Chuť by měla být hodně výrazná – cuketa má sama o sobě mdlou chuť.

Z osolených cuketových lodiček vylijeme vodu, kterou cuketa posolením pustila, vložíme do hlubokého pekáče, naplníme je směsí a dáme zapéct na cca 30 minut do vyhřáté trouby.

image

image

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *