Brokolicová s mini hranolkami

polevka1

V kuchyni najdete brokolici (stačí tak půlka), pár brambor, malou cibuli a česnek. A hlavně zbytky sýrů – měla jsem kamenné zbytky parmezánu a méně kamenný zbytek čedaru. Nastrouháte, co ještě nastrouhat jde a to použijete na vložku do polévky, zbytek přímo do polévky.

Na másle zpěníte cibuli a česnek, přihodíte nakrájené brambory, osolíte, opepříte a přidáte sýry. Necháte vařit a vařit a vařit, aby se brambory rozvařily a sýry změkly a předaly svou chuť polévce. Pak přidáte brokolici a také ji uvaříte do měkka. Sýry vytáhnete (buď je rozžvýkáte nebo prostě vyhodíte) a polévku rozmixujete dohladka. Pak přivedete zase k varu a dochutíte. Můžete i přidat smetanu. Můžete taky přidat čerstvé drobné růžičky brokolice a nechat jen lehce přejít varem, aby zůstaly pevné na zkus.

A než se vše uvaří, tak si připravíte minihranolky. Z brambory (pro 3 porce stačila jedna) nakrájíte tenoulinké hranolky. Použila jsem škrabku na nudličky julinne a byly akorát. V misce smícháte s trochou oleje, osolíte, opepříte a smícháte s částí sýra. Troubu nahřejete na 180°, na plech na papír vše rozprostřete a pečte cca 10-15 minut. Pak upečené hranolky smíchejte se zbytek sýra.

Výsledek je opravdu hodně povedený a zase trošku jiný.

polevka2

1 komentář u „Brokolicová s mini hranolkami

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *