Salát Coleslaw

Je po Vánocích – břicha plná, peněženka prázdná. Takže něco levného, snadného, zeleninového a dobrého. Třeba salát. Co je ten „pravý“ Coleslaw, to nevím, ale tenhle podle pana Cuketky je rozhodně dobrý.

  • půl menší hlávky bílého zelí
  • 2 mrkve
  • malá cibule
  • sůl, pepř
  • bílý ocet + citrónová šťáva (2 + 1 lžíce)
  • 2 lžíce cukru
  • 2 lžíce majonézy a kysané smetany

Zelí nakrájíte na nudličky nebo podobně, osolíte a pak mačkáte a mačkáte a mačkáte. Dokud vás nezačnou bolet ruce a pak ještě chvíli. Zelí se musí začít potit a pouštět vodu a hlavně bude křehnout a křehnout a nebude těžké do žaludku.

Potom přidáte nastrouhanou mrkev a nadroboučko nakrájenou cibuli. Okyselíte, ocukrujete, ochutnáte a doladíte. Pak přidáte majonézu a smetanu – s těmi to nepřežeňte a přidávejte postupně, rozhodně v nich salát neutopte. A pak je ideální nechat ho rozležet v chladu.Druhý a další den chutná ještě líp.

A buď ho použijete jako přílohu k masu nebo jen jako samostatné jídlo.

colesllaw

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *