Mrkvová polévka se zázvorem

Nedávno mi naskakovala husí kůže při spojení mrkvová polévka, ale vůbec to není marné. A tahle je navíc docela pikantní, protože zázvor dělá svoje.

Dělala jsem ji tak nějak od oka, takže si můžete přizpůsobit vše své chuti. Půlku cibule jsem nechala pomalu změknout na olivovém oleji, pak jsme přihodila asi 4 střední mrkve nastrouhané na tenko, větvičku rozmarýnu, osolila, opepepřila a nechala tak nějak pracovat pod pokličkou.

Mezitím jsem očistila kousek zázvoru a nakrájela na tenko, příště  by bylo asi lepší ho nastrouhat, a přihodila k mrkvi. Pak jsem vše zalila vodou (lepší by byl vývar, ale nebyl) a nechala provařit až bude mrkev přiměřeně měkká. A pak už jen rozmixovat do hladka nebo dle chuti. Mám raději nějaké kousky, ale pokud máte jenom nakrájený zázvor, tak raději pořádně. A už jen dosolit či dopepřit a hezky na talíř. A na něm bylinky, korinadr by byl nejlepší, a ještě zakápnout limetkou nebo taky pomerančem.

Pokud máte odvahu, tak do toho!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *