Čínské biftečky

Biftečky zní vznešeně, tohle jsou spíš placičky, ale stále se držím původního názvu.

  • 400 g krůtího/kuřecího masa
  • 3 vejce
  • 3 lžíce solamylu
  • pórek/jarní cibulka
  • sojovka

Pokrájet na drobno, smíchat, nechat odstát v lednici, ať solamyl pracuje a vše spojí. A když přijde čas oběda, tak opečete placičky na pánvi a podáváte s brambory či hranolky. Dnes byla tatarka a hodně jídlu sluší nějaký salát.

biftecky3

Takhle zní původní recept a z tohoto množství nakrmíte 4 dospělé, dnes jsem dělala jen jedno kuřecí prso a pro dva toho bylo až kam. Původně jsem chtěla přidat jemně krájenou feferonku, ale nakonec jsem přidávala pro exotično koření pěti vůní. A kdybyste to s množstvím přehnali, tak připravené maso vydrží klidně pár dní v ledničce a počká na svou příležitost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *