Květáková polévka

Je léto a velké teplo a každá tekutina, kterou dostaneme do těla, se počítá.

Na květákovou polévku potřebujeme:

  • květák
  • cibuli
  • brambory
  • kořenovou zeleninu
  • hladkou mouku
  • máslo nebo olej
  • pepř
  • sůl
  • kostku zeleninového bujónu nebo Magi na dochucení

Na másle nebo na oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cibuli. Přisypeme mouku a opražíme. Zalijeme studenou vodou a důkladně rozmícháme (nejprve dám vody méně, důkladně rozmíchám a pak přileji potřebné množství). Po deseti minutách varu přidáme květák rozebraný na menší růžičky a dva až tři brambory, oloupané a nakrajené na kostičky. Po chvíli přidáme kořenovou zeleninu – někdy krájím na kostičky, někdy nastrouhám na hrubo. Nakonec dochutíme – pepřem, solí a přidavám i kousek kostky zeleninového bujonu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *