Dutch baby

Jedna rychlovka na zimní odpoledne. Zrealizovala jsem ji podle receptu na Cucinare con amore.  

  • 3 rozšlehaná vajíčka
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli  – společně ušlehat
  • 100 g hladké mouky
  • 210 ml plnotučného mléka – smíchat na řídké těsto
    +  máslo na rozpálenou pánev
  • péct cca 20 minut při 220°C – neotvírat

Čas chce vychytat podle vaší trouby. Nechala jsem 18 minut, ale kombinace 220°C + rozehřátá těžká litinová pánev byla asi dost na hraně a palačinka se nezvedla tolik, kolik měla.  Příště asi bude stačit jen 200°C.

Na stůl pak „dutch baby“, citrón, horké ovoce, šlehačka a zmrzlina  a  každý si dal to, na co měl chuť.

dutch

Vylepšení aneb Dutch Baby 2.0 od Slávka Hory

  • oddělte bílky od žloutků, vyšlehejte sníh a vše smíchejte podle receptu.
  • navrch citronová šťáva, máslo, lehce pocukrovat – pekli jsme dvakrát. 🙂

 

3 komentáře u „Dutch baby

  1. A trochu jsem to vylepšil. Oddělil jsem bílky od žloutků, na mixéru vyšlehal sníh a zašlehal zbytek. Vypadá to nadýchaněji. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *