Krůtí stehno na rozmarýnu a česneku

bily1

To je můj nový kamarád. Vypadá roztomile ale váží asi tunu, neb je litinový.  Víc jak týden seděl na lince a čekal na svou příležitost. Taky proto, že jsem se pohledem na něj kochala. A taky  se mi nikam nevejde.

V neděli přišla jeho chvíle a upekl nám krůti stehno. Vykostěné stehno jsem osolila a opepřila. Do hrnce jsem k němu přidala skoro celou palici česneku (stroužky jsem oloupala a větší překrojila), něco málo jsem i zapíchala do stehna, jak se to povedlo. Přidala jsem dvě větvičky rozmarýnu, taky jednu pokrájenou mrkev a půlku cibule. Na stehno nahoru přišlo pár plátků slaniny. Nakonec jsem vše podlila, přiklopila poličkou a dala na 160°C na 2,5 hodiny do trouby. Na poslední půlhodinku jsem maso odklopila a zvedla teplotu na 200°C.

bily2

Příloha byla rýže natural a kapustičky (krátce povařené a pak se chvíli válely na pánvi s máslem, trošku jsem je ještě opepřila a osolila). Prošlo to kompletně 🙂

bily3

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *