Králík na zelenině

Po dlouhé, dlouhé době jsem dělala králíka. To znamená, že vždycky projedu recepty na netu a pak si ho stejně udělám nějak podle sebe. Takže to byla variace, tak napůl na divoko, napůl svíčková.

Co jsem použila

  • 1 králíka rozporcovaného na 6 kusů
  • 2 mrkve, 2 petržele a kus celeru
  • cibule
  • špek
  • dijonská hořčice
  • bílé víno
  • sůl, pepř
  • bobkový list, celá pepř, nové koření, tymián

Králíka jsem prošpikovala špekem, osolila opepřila a pomazala hořčicí. Na pánvi jsem na špeku nechala zesklovatět cibuli a přidala pokrájenou kořenovou zeleninu a nechala lehce opéct a rozvonět, přidala jsem i koření a přesunula do pekáče. Pak jsem na oleji opekla ze všech stran kusy králíka, aby se zatáhl a nepustil šťávu a posadila do zeleninového lůžka. Na pánev jsem přilila bílé víno, abych odvařila přípečky a trošku ho zredukovala, pak jsem ho nalila k ostatnímu. Pekáč jsem přiklopila a šupla do trouby na nějakých 150° a nechala ho pomalu dělat. Po změknutí masa jsem odklopila víko a nechala vše zezlátnout. Zeleninu jsem rozmixovala na základ na omáčku a řešila, co dál. Byla dost hustá, ale chuť vyšla tak  bezvadně, že mi ji bylo líto něčím ředit. Navíc jsem neměla po ruce vývar a smetana se mi nehodila, protože rodina rozhodla, že chce hranolky. Takže jsem s ní nic nedělala. Pokud u vás snesou kusy zeleniny a neošklíbají se na obyčejnou zeleninou, tak ani mixovat netřeba.

kralik

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *