Kuskus mám moc ráda a dnes došlo na moje oblíbené letní jídlo – tabouleh.
Připravím si kuskus, tak jako vždycky, nebo podle návodu na obalu. Do mísy si připravím zeleninu – neloupaná okurka na kostičky, pevná rajčata na kostičky (nejlépe bez vnitřku), paprika, cibule červená nebo jarní cibulka a nasekané listy petrželky. Do správného taboulehu patří i římský kmín. Zeleninu a kuskus smíchám, osolím a opepřím, dochutím citrónovou šťávou a olivovým olejem.
A je hotovo. Lehký oběd či večeře už může být na stole. Dnes jsem ale v ledničce měla jedny kuřecí prsa a taky dvoje kuřecí játra, která chtěla spotřebovat, tak vše přistálo na pánvi a tabouleh byl jako příloha.
A protože v míse ještě zbylo dost k večeři, tak jsem do salátu přidala česnek a sýr feta a rázem bylo úplně jiné jídlo.
Kuskus miluju, mňam. Že bych fakt začala vařit? 😀