Pohár v „jaru“

Neděste se, nemám na mysli tu věc na nádobí, ale jar jako zavařovací sklenice. Asi už jste taky někde narazili na různé dobroty vyráběné do zavařovaček, dokonce se v nich dezerty i pečou (Pinterest). Většinou je to na zahradní slavnost či piknik v přírodě, bohužel ani jedno se mne netýká, a tak na tenhle fígl došlo až dnes. Jedeme na návštěvu a na transport je zavařovačka jak dělaná.

Úplně nejdřív jsem hledala 6 vhodných sklenic a kupodivu našla, pak jsem se teprve dala do práce na dobrotě z mascarpone. Měla jsem velké balení, protože jsem plánovala cheescake, ale jeho milovnice se pořád nemá k cestě za maminkou a ještě dlouho nepřijede, tak už jsem ho zpracovat musela.

Poháry

Takže jsem vyšlehala velké mascarpone, zakysanou smetanu a 2 lžíce cukru. Pak jsem do hmoty vmíchala předem ušlehanou šlehačku. Do každé skleničky jsem na dno rozdrobila máslové sušenky (dají se použít třeba esíčka apod), na ně dala borůvky, které jsem částečně rozmáčkla, aby pustily šťávu a barvu a na ně jsem rozdělila půlku krému. Pak jsem rozdala druhou půlku borůvek a krému. Do něj se předtím vmíchala rozpuštěnou čokoládu, aby byla změna. Úplně nahoru pak přišlo pár hoblinek čokolády. A teď vše čeká v ledničce na odvoz.

Dobré to je hodně moc, praktické taky, ale dostat vše dovnitř tak, aby skleničky nebyly všude upatlané, to je na jiné ruce.

Poháry

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *