Restaurace V Podloubí – Netolice

16. červenec 2013, krásné léto, děti na táborech, vyrážíme na výlet spojený s návštěvou příbuzných. Otázka každého dne zní: Co budeme jíst a hlavně kde? Hned si představíte kuchyně ze známé nejmenované reality show, takové pravomoci nemáme, abychom si mohli vše prohlédnout a pak v klidu zasednout ke stolu. Takže na doporučení jdeme do restaurace V Podloubí – U Havlíků na náměstí v Netolicích. Zde jsme nakonec zakotvili na oběd. K dispozici je polední lístek, je všední den, tak proč ne.
Některá hotová jídla už k dispozici nejsou, ale i tak je výběr bohatý. Na smaženém sýru se toho moc zkazit nedá, i když… Občas se to také zadaří. Obloha obstojná, vařené brambory jsou také dobré.
Tak zkusíme objednat ještě místní hovězí svíčkovou, to už je kuchařské umění. Objednávám, servírka vidí muže, tedy rovnou na talíř nechá naskládat šest knedlíků. A už se to nese. Je toho plný talíř, omáčky by mohla opustit porcelán, tak rychle do toho. Chuť? Baječná, vyvážená, nic, co by ve svíčkové být nemělo. Maso měkké, přirovnání jako dort je to pravé, citrón, brusinky, všechno tak, jak má být. Dokonce maso je i prošpikované voňavým špekem. Výborně. Jako od babičky, maminky, manželky…
Nápoje dobře vychlazené, jdu do nefiltrovaného pšeničného krušovického piva – dvanáctka. Výborné. Ne každému to asi bude chutnat, ale zjistil jsem, že s chutěmi rád experimentuji.
Drobná věc přece jen kazí celkový dojem – zabalené příbory v ubrousku. Evokuje to ve mně takový ten socialistický bufet. Možná by to šlo vyřešit jinak. Ale jinak je tu zaplněno, takže asi dobrá restaurace.
Tak nezapomeňte, až pojedete na výlet do zámku Kratochvíle, nebo si budete chtít prohlédnout zdejší archeopark, případně pojedete dál, např. do Prachatic, na náměsti v Netolicích je to V Podloubí k pochutnání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *