Tiramisu na český způsob

Potřebujete:

  • IMG_2639hrnek silné černé kávy (může být vylepšená kapkou B)
  • 4 lžíce cukru (krupice)
  • 4 žloutky
  • 4 lučiny
  • 2 šlehačky
  • kopec dětských piškotů (skoro celé dva ty větší pytlíky)
  • dortovou formu nebo mísu
  • kakao

Co děláte:

  • třete cukr se žloutky
  • vmícháte postupně všechny lučiny .. a máte základ krému
  • ušleháte šlehačku
  • opatrně šlehačku vmícháte do připraveného základu (spíš než mícháte, lehce obracíte) .. a máte krém
  • do zvolené nádoby – vrstva piškotů pokapaná kávou, vrstva krému, vrstva piškotů pokapaných kávou, vrstva krému, vrstva piškotů … – střídáte tak dlouho, dokud nedojdou suroviny nebo místo v nádobě, poslední vrstva by měla být krémová
  • posypete povrch mocně kakaem
  • ukládáte do studena (ledničky) a těšíte se na druhý den, kdy budete tiramisu konzumovat (opravdu potřebuje čas na proležení)

3 komentáře u „Tiramisu na český způsob

  1. Žloutků se vůbec neboj, vejce by měla být čerstvá. Tolikrát jsem už tohle připravoval a salmonela žádná. Nerad bych se teda rouhal. 😀

Napsat komentář: Slavek Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *