Potřebujete:
- hrnek silné černé kávy (může být vylepšená kapkou B)
- 4 lžíce cukru (krupice)
- 4 žloutky
- 4 lučiny
- 2 šlehačky
- kopec dětských piškotů (skoro celé dva ty větší pytlíky)
- dortovou formu nebo mísu
- kakao
Co děláte:
- třete cukr se žloutky
- vmícháte postupně všechny lučiny .. a máte základ krému
- ušleháte šlehačku
- opatrně šlehačku vmícháte do připraveného základu (spíš než mícháte, lehce obracíte) .. a máte krém
- do zvolené nádoby – vrstva piškotů pokapaná kávou, vrstva krému, vrstva piškotů pokapaných kávou, vrstva krému, vrstva piškotů … – střídáte tak dlouho, dokud nedojdou suroviny nebo místo v nádobě, poslední vrstva by měla být krémová
- posypete povrch mocně kakaem
- ukládáte do studena (ledničky) a těšíte se na druhý den, kdy budete tiramisu konzumovat (opravdu potřebuje čas na proležení)
Ty žloutky tam musí být? Trochu se bojím salmonelózy …
Žloutků se vůbec neboj, vejce by měla být čerstvá. Tolikrát jsem už tohle připravoval a salmonela žádná. Nerad bych se teda rouhal. 😀
taky dělám už moc let a problém nebyl 🙂