Hamburger na talíři

>

Hovězí hamburger

  • mleté hovězí
  • sůl
  • čerstvý tymián
  • drcený zelený pepř
  • dijonská hořčice – lžíce
  • jedlá soda, popř. bublinková voda

Prostě všechno smícháte a ochutíte podle vlastní chuti. Jedlá soda a bublinky by měli maso odlehčit, tymián, pepř a hořčice je z receptu od Z.Polreicha, kterým jsem se inspirovala. Směs je pevná a půjde i grilovat, u nás posloužila  jen grilovací pánev.

Žampiony

Na doplnění jsem opekla na másle plátky žampionů do zlatova. Doporučuji nedávat jich na pánev moc a nechat mezi nimi místo, jinak se budou spíš dusit. Před koncem jsem ještě na pánev hodila kousek schwarzwaldské šunky pro doplnění. Vše jsem na talíři nahrnula na hotové maso.

Brambory

Měly být steakové hranolky, ale překvapil mne nedostatek brambor ve špajzu. Sáhla jsem tedy po nových a na závěr je nechala trošku opéct na pánvi, na které se dělaly žampiony. Na závěr jsem je duchutila hrubou himalajskou solí.

Obloha a dochucení

Správně by se měla zelenina dávat přímo na maso, ale to by mi neprošlo, stejně jako karamelizovaná cibule s balzamikem. Ta by skončila oškrábaná a vypreparovaná na okraji talíře, tak byla klasika – rajče, cibule, polníček.
Pro sebe jsem si ještě z lednice vyndala quacamole, na kterém ujíždím a pastu ze sušených rajčat a slunečnicových semínek. Velká dobrota!

Pasta z rajčat a slunečnice

Opražíte na sucho slunečnicová semínka a pak je rozmixujete s nakládanými sušenými rajčaty. Přidáte česnek a bylinky dle vaší chuti. Požadovanou konzistenci získáte dodáním olivového oleje. Lze použít i se sýry, vmíchat tŕeba do sýru cottage apod. Díky opraženým semínkům má příjemnou oříškovou chuť . Kdyby se přidal strouhaný parmezán a dost bylinek – hlavně bazalky, tak je výsledkem červené pesto.

 

6 komentářů u „Hamburger na talíři

  1. Určitě to jsou hamburgery luxusní, ale po týdnu jedení hamburgerů k obědu a k večeři si ho nějakou dobu nedám :-)))

  2. Tak ta pasta je vynikající. Použila jsme jen sůl, semínka a rajčata. Jen můj dýchavičný mixér nezvládl rozmixovat všechna semínka, tak mi občas některé zakřupe mezi zuby … což je vlastně taky docela fajn.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *