Honila mne mlsná a tak nám na stole přistála tahle dobrota. Mezi námi – ten ananas už bylo stejně potřeba sníst.
Padla na ni
- půlka čerstvého ananasu
- 2 lžíce třtinového cukru
- troška másla
- troška brandy
- troška šlehačky
Tahle dobrota je teplá, tak potřebujete pánev. Na ní necháte rozpustit cukr, když začíná karamelizovat, tak do něj dáte rozpustit kousek másla. Pak přidáte čerstvý ananas nakrájený na kousky a necháte prohřát, pak zastříknete alkoholem (mám jednu láhev k těmto účelům, takže to bylo brandy). Když jste šikovní, tak tím ananas naflambujete, mně se to ještě nepovedlo. A pak zalijete ještě smetanou, její množství volte podle množství omáčky, kterou požadujete. A už nesete na stůl!
Dezert je teplý a docela sladký, ale dost dobře k němu ladí kopeček zmrzliny. A kdybyste měli pocit, že už jste něco podobného viděli, tak Ital v kuchyni tu vařil přede mnou.
Nás Jitko, honila mlsná taky, tak jsme si došli přidat konferenční zákusky. A máme to zadarmo a bez práce.