Kuřecí roláda

Jmenuje se sice roláda, ale nebojte, nic se neroluje. Tento recept mám od kamarádky, která stejně jako já neumí vykostit kuře na roládu. A tak si vypomohla formou na srnčí hřbet. Potřebujeme:

  • cca 600g kuřecích prsou
  • slaninu
  • plátkový sýr
  • vaječinu z 8 velkých vajec
  • kyselou okurku, někdo rád papriku či jinou zeleninu
  • trochu hořčice

Formu na srnčí hřbet vyložíme pečícím papírem, necháme přes okraje přečnívat, poslouží i jako poklička.

Kuřecí řízky rozklepeme co nejvíc do tenka, osolíme a polovinou vyložíme formu. Dále  dáváme plátky slaniny, sýra, vaječinu, na proužky pokrájenou okurku nebo jinou zeleninu, sýr a nakonec uzavřeme druhou polovinou masa. Okraje pečícího papíru přehrneme přes maso jako pokličku a dáme péct na 200 st. asi na 30 minut.

„Roláda“ je výborná i jako studené pohoštění.

Drze jsem si dovolila oštítkovat toto jídlo bramborovou výzvou, ale jako přílohu k němu nejraději jíme bramborovou kaši, takže vlastně splněno;)

Příprava bramborové kaše: Rozpustíme lžíci másla a na něm necháme zesklovatět na jemno pokrájenou cibulku. Zalijeme mlékem a přivedeme k varu. Slité měkké brambory rozšťoucháme a postupně přiléváme horké cibulkové mléko. Ušťoucháme do hladka.

image

2 komentáře u „Kuřecí roláda

    1. A jak vidím z dalšího příspěvku, ani nebudeš, když na to máš lidi:-)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *