Jmenuje se sice roláda, ale nebojte, nic se neroluje. Tento recept mám od kamarádky, která stejně jako já neumí vykostit kuře na roládu. A tak si vypomohla formou na srnčí hřbet. Potřebujeme:
- cca 600g kuřecích prsou
- slaninu
- plátkový sýr
- vaječinu z 8 velkých vajec
- kyselou okurku, někdo rád papriku či jinou zeleninu
- trochu hořčice
Formu na srnčí hřbet vyložíme pečícím papírem, necháme přes okraje přečnívat, poslouží i jako poklička.
Kuřecí řízky rozklepeme co nejvíc do tenka, osolíme a polovinou vyložíme formu. Dále dáváme plátky slaniny, sýra, vaječinu, na proužky pokrájenou okurku nebo jinou zeleninu, sýr a nakonec uzavřeme druhou polovinou masa. Okraje pečícího papíru přehrneme přes maso jako pokličku a dáme péct na 200 st. asi na 30 minut.
„Roláda“ je výborná i jako studené pohoštění.
Drze jsem si dovolila oštítkovat toto jídlo bramborovou výzvou, ale jako přílohu k němu nejraději jíme bramborovou kaši, takže vlastně splněno;)
Příprava bramborové kaše: Rozpustíme lžíci másla a na něm necháme zesklovatět na jemno pokrájenou cibulku. Zalijeme mlékem a přivedeme k varu. Slité měkké brambory rozšťoucháme a postupně přiléváme horké cibulkové mléko. Ušťoucháme do hladka.
Ty brďo, to už jsem dlouho nedělala 🙂
A jak vidím z dalšího příspěvku, ani nebudeš, když na to máš lidi:-)