Bylinkové soli

Poslední den vánočních prázdniny a najednou musím stihnout všechno, na co jsem celou dobu ani nesáhla. Třeba opravit písemky, pročíst pár důležitých dokumentů a … udělat bylinkovou sůl.

Zeleno-červená sůl

  • dvě vaničky bylinek, co mi zbyly z Vánoc (bazalka + šalvěj)
  • hrst sušených chilli papriček, co byly pod stromečkem
  • posekat v mixeru – a pozor, ať vás ta neskutečná vůně neporazí!
  • přidat něco hrubé soli a ještě projet mixerem
  • promíchat s další solí

IMG_1637

Žluto-zelená sůl

  • ostrouhat kůru ze dvou citrónů
  • lístky rozmarýnu
  • posekat v robotu
  • přidat trochu soli a ještě jednou sekat
  • promíchat s další solí
  • i tady by se mi líbilo chilli, ale nemůžu mít pálivou každou sůl, co mám doma 

IMG_1639

Pak rozsypat na plech a dát usušit na 70°C do trouby tak na 2 hodiny.

 

PS. Zkušenější tvrdí, že objemově by měl být poměr 1 : 4. Každé soli bylo nakonec cca 20 dkg, takže jsem podělila pár pocestných.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *