Poslední den vánočních prázdniny a najednou musím stihnout všechno, na co jsem celou dobu ani nesáhla. Třeba opravit písemky, pročíst pár důležitých dokumentů a … udělat bylinkovou sůl.
Zeleno-červená sůl
- dvě vaničky bylinek, co mi zbyly z Vánoc (bazalka + šalvěj)
- hrst sušených chilli papriček, co byly pod stromečkem
- posekat v mixeru – a pozor, ať vás ta neskutečná vůně neporazí!
- přidat něco hrubé soli a ještě projet mixerem
- promíchat s další solí
Žluto-zelená sůl
- ostrouhat kůru ze dvou citrónů
- lístky rozmarýnu
- posekat v robotu
- přidat trochu soli a ještě jednou sekat
- promíchat s další solí
- i tady by se mi líbilo chilli, ale nemůžu mít pálivou každou sůl, co mám doma
Pak rozsypat na plech a dát usušit na 70°C do trouby tak na 2 hodiny.
PS. Zkušenější tvrdí, že objemově by měl být poměr 1 : 4. Každé soli bylo nakonec cca 20 dkg, takže jsem podělila pár pocestných.