Překvapivý platýs

Fakt nás překvapil :) To jdete „jen“ pro chleba a přinesete si platýse.platyz1

U pultu jsem dostala i školení, jak ho připravit, nicméně doma jsem pro jistotu hledala znovu a dozvěděla se, že asi s kůží to není nejlepší. Tak šla pryč hlava, ploutve a pak, za pomoci kleští, i kůže. A v tom okamžiku bylo jasné, proč říkali, že pro dva lidi bych měla mít dvě ryby – docela se zmenšil.

platyz2

Ale byl hotový v troubě za 10 minut. Trocha soli a bylinek, že stačí. A stačila – drcený pepř, tymián a pár plátků másla.

platyz3

Ani jsem ho nijak neporcovala, jen jsme si ho společně obrali. Večeře se salátem a kouskem pečiva to byla parádní.

platyz4

Ale jak vidíte nezbylo nic – jen docela zvláštní kostra. Drží celá dohromady a tak jíte maso bez kostiček a není vůbec cítit rybinou . Byla moc dobrá, ale připravit ji k pečení dalo dost práce.

Když příště platýse, tak raději filety.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *