„To bylo dobrý! Co to bylo?“
„Kuřecí kari“
„To je divný! Já přece kari nerad. A jak se to dělá?“
Tak jsme si tak nějak vysvětlili, že není kari jako kari. A že jsem rozhodně nepoužila to oranžové kari koření , ale měla jsem kari pastu. Protože to byla moje kari premiéra, tak jsem si přečetla asi 100 receptů, abych stejně nevěděla nakonec nic a zvolila jsem skoro předpis z pytlíku.
- 2 vykostěná stehna – nakrájet na kostky
- červená paprika na kousky
- zelená chilli paprička na kousky (u nás i se semínky, žádné vyklepávání)
- 2 jarní cibulky na kousky
Na pánvi jsem rozehřála rýžový olej, přidala celý pytlík pasty a nechala rozvonět. Pak jsem přidala maso a nechala obalit směsí a zatáhnout, pak ještě zeleninu a trochu jsem podlila vodou. Až přestala prskat, tak jsem ještě přidala kokosové mléko a nechala probublávat do změknutí masa (10-15 minut). Na závěr přidala lžíci rybí omáčky. A to bylo všechno!
Pak už jen posypat koriandrem a sekanou chilli papričkou a s rýží na stůl. Basmati by byla lepší, ale zrovna došla. A naan taky až příště.
Nicméně cesta k dalším experimentům je otevřená!