Trhané kuřecí na bagetě

Takové dobrá večeře nebo třeba někam na cesty nebo ho můžete udělat do zásoby a jen vytahovat ledničky a uždibovat.

Udělala jsem ho skoro úplně  podle prozeny.cz .

Na 4 až 6 porcí potřebujete:

  • 600 g kuřecích stehenních řízků bez kostí a kůže
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 2 chilli papričky
  • 1 červenou cibuli
  • 3 stroužky česneku
  • sladkou papriku
  • římský kmín
  • pepř a sůl
  • 3 lžíce pasaty z rajčat
  • lžíci hnědého cukru
  • 2 lžíce worcesterové omáčky
  • 2 lžíce vinného octa
 Postup

Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a nechte s trochou chilli změknout na rozehřátém oleji. Přihoďte česnek, nechte chvíli rozvonět, zasypte lžící sladké papriky a lžičkou římského kmínu a přidejte očištěné maso. Osolte a opepřete, přidejte protlak, cukr, worcester a ocet a zalejte půl litrem vody. Přiveďte k varu a pod pokličkou vařte asi hodinu, dokud není maso úplně měkké. Sceďte tekutinu, a pokud je moc vodnatá, nechte z ní ještě na prudším ohni vyvařit vodu. Mezitím na prkénku maso roztrhejte na vlákna a smíchejte se zhoustlou omáčkou – pravděpodobně jí bude stačit jen půlka, aby maso ochutila, ale úplně v ní „neplavalo“.

Podařilo se mi omáčku prakticky vyvařit a vůbec to nevadilo. Ještě jsem přidala čerstvý koriandr a bylo to. Na bagetu přišla trocha majonézy, maso a pak dle chuti okurky, beraní rohy a cibule. Fakt dobrota!

trhane

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *