Celozrnný koláč – zdravý, nenáročný a vynikající

Jarní pokušení mlsat jsem zkusila ošálit koláčem, který je poněkud odlehčený a zdravější. Překvapilo mě, jak je vláčný a skutečně chutný! A není to nic těžkého. Nejdéle trvá jeho pečení 🙂
Photo 08.03.15 10 22 00Na kulatou formu budeme potřebovat:
170g celozrnné pšeničné mouky
40g másla
50g třtinového cukru
1/2 prášku do pečiva
1,5dcl mléka
polotučný tvaroh
(použila jsem tvaroh odtučněný a místo mléka do tvarohu jsem přidala 2 lžíce zakysanky)
1 vejce
4 jablka
slunečnicová, dýňová nebo jiná semínka, skořice

Mouku smíchán s cukrem a máslem (já jsem si ho rozpustila). Pak přidám prášek do pečiva a mléko. Těsto naliji do formy vyložené pečicím papírem. Na těsto dám tvaroh smíchaný s vajíčkem a 0,2dcl mléka. Já přidala ještě lžíci třitnového cukru, dá se použít i několik snítek stévie, kdo chce opravdu light verzi 🙂 Na tvaroh rozprostřu nastrouhaná jablka smíchaná se semínky a posypu skořicí. Pekla jsem na 180 stupňů asi 45 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *